Note: This page is only available in Persian (Farsi)

اساس‌نامه‌ی انجمن دانشجویان ایرانی آخن (ایزا-آخن)

مصوب تاریخ ۲۰ ژوئن ۲۰۲۳ میلادی برابر با ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ خورشیدی

بند ۱) نام و مکان

۱. این انجمن “انجمن دانشجویان ایرانی آخن (ایزا-آخن)” نامیده می‌شود.
۲. این انجمن با ثبت در لیست انجمن‌ها دارای پسوند “e.V.” است.
۳. دفتر این انجمن در شهر آخن آلمان قرار دارد.

بند ۲) اصول و اهداف

۱. این انجمن به صورت کلی تنها اهداف عام‌المنفعه، مطابق با اهداف قیدشده در «بند ۵۲ ماده‌ی ۲» آئین‌نامه‌ی مالیات با عنوان “اهداف دارای تخفیف مالیاتی”، و به‌خصوص مورد ۷ این بند را دنبال می‌کند.
۲. این انجمن در مورد مسائل سیاسی، تابع قوانین دانشگاه RWTH Aachen برای انجمن‌های دانشجویی است.
۳. این انجمن حامی اصل برابری و عدم خشونت است و هیچ‌کسی را به خاطر ملیت، نژاد، رنگ پوست، مذهب، جنسیت، گرایش جنسی و سن به هیچ نحوی مورد تبعیض قرار نداده و صلاحیت فرد را برای عضویت در انجمن وابسته به این موارد نمی‌داند. همچنین این انجمن در فعالیت‌های سازمان‌هایی که در آن‌ها افراد مورد تبعیض قرار می‌گیرند، شرکت نمی‌کند.
۴. این انجمن در وهله‌ی اول، متعلق به دانشجویان ایرانی شهر آخن است و در این راستا بر اهداف زیر تمرکز دارد:
الف) کمک به دانشجویان ایرانی شهر آخن و فارسی‌زبانان خارج از کشور در امور مختلف (از جمله کمک برای ادغام در جامعه‌ی ایرانیان و فارسی‌زبانان خارج از کشور و نیز در جامعه‌ی آلمان، برگزاری سمینار و سخنرانی در حوزه‌هایی مانند تحصیل، یافتن شغل، فرستادن درخواست کار و غیره)
ب) حمایت از حقوق دانشجویان ایرانی آخن
پ) ایجاد بستری آزاد برای گفت‌وگو، تبادل اندیشه و همکاری میان دانشجویان ایرانی شهر آخن
ت) ایجاد پل ارتباطی بین دانشجویان ایرانی شهر آخن و ایرانیان دیگر نقاط دنیا
ث) فراهم ساختن ارتباط دانشجویان ایرانی آخن با دیگر انجمن‌ها و نهادهای آلمان
۵. این انجمن همچنین در راستای کمک به رشد و ارتقای جامعه‌ی ایران، اهداف زیر را دنبال می‌کند:
الف) حمایت از برگزاری برنامه‌های مرتبط با ایران، مانند نشست‌های فرهنگی، هنری، ادبی و اجتماعی و جشن‌های سنتی و ملی
ب) تلاش برای ارتقای درک بین‌المللی از جامعه‌ی ایرانی و شرایط کشور، همچنین تبادل اطلاعات فرهنگی و اجتماعی با دیگر ملیت‌ها

بند ۳) عام‌المنفعه بودن

۱. عام‌المنفعه بودن انجمن به طور مضاعف به وسیله‌ی موارد زیر تضمین شده است:
الف) فعالیت این انجمن در جهت سودآوری نیست و در درجه‌ی اول اهداف اقتصادی را دنبال نمی‌کند.
ب) منابع مالی انجمن باید تنها برای اهداف انجمن -که پیش‌تر تعریف شدند- استفاده گردد. اعضای انجمن هیچ‌گونه وجهی را از منابع مالی انجمن دریافت نمی‌کنند.
پ) هیچ فرد یا گروهی حق بهره‌مندی از منابع مالی انجمن برای اهدافی خارج از اهداف انجمن را ندارد. همچنین این انجمن حق پرداخت وجهی غیرمتعارف به فرد یا گروهی را ندارد.

۲. منابع مالی انجمن برای رسیدن به اهداف یادشده، مطابق زیر است:
الف) درآمد حاصل از برنامه‌ها
ب) کمک‌های مالی از سوی پشتیبانان مالی
پ) حق عضویت اعضا (در صورت صلاحدید هیئت تصمیم‌گیری بر طبق «بند ۶ ماده‌ی ۲ بخش ت»)

بند ۴) عضویت

۱. انواع عضویت:
الف) عضویت ساده: هر دانشجوی ثبت‌نام‌شده یا دانش‌آموخته در یکی از دانشگاه‌های زیر می‌تواند برای عضویت ساده در انجمن درخواست دهد:

  • RWTH Aachen

  • FH Aachen

  • Hochschule für Musik und Tanz Köln (Abteilung Aachen)

  • Katholische Hochschule Nordrhein-Westfalen (Abteilung Aachen)

ب) عضویت ویژه: هر شخص حقیقی، به جز افراد یادشده در بخش الف، می‌تواند برای عضویت ویژه در انجمن درخواست دهد. عضویت فرد درخواست‌دهنده باید در نخستین نشست هیئت تصمیم‌گیری بررسی شود.
ب.۱) درخواست یک شخص برای عضویت در انجمن، تنها در صورت عضویت وی در انجمنی دیگر -یا وابستگی او به گروهی- که قوانین یا فعالیت‌های آن مغایر با قوانین آلمان و یا اساس‌نامه‌ی انجمن ایزا باشد، رد می‌شود.

پ) عضویت فعال: اعضای فعال، نیروی گرداننده‌ی انجمن‌اند که برنامه‌های انجمن را برگزار و یا در برگزاری آن‌ها همکاری می‌کنند. هر عضو ساده یا ویژه‌ی انجمن می‌تواند با درخواست به انجمن، به عضویت فعال یکی از کارگروه‌های انجمن درآید.
پ.۱) نباید هیچ گزینشی برای افراد درخواست‌دهنده برای عضویت فعال صورت گیرد.
پ.۲) هر عضو فعال می‌تواند به صورت هم‌زمان، حداکثر عضو دو کارگروه انجمن باشد.
پ.۳) اعضای فعال باید حداقل در یکی از ۳ نشست متوالی کارگروه خود حضور داشته باشند. در غیر این صورت، هیئت هماهنگی کارگروه می‌تواند غیبت عضو موردنظر را به هیئت تصمیم‌گیری اطلاع دهد تا در مورد ادامه‌ی عضویت فعال وی تصمیم‌گیری شود.
پ.۴) هر عضو فعال باید در طول یک دوره، میزان مشخصی از فعالیت برای انجمن داشته باشد. میزان حداقل فعالیت لازم، توسط هیئت تصمیم‌گیری مشخص خواهد شد.

ت) عضویت حقوقی: اعضای حقوقی شامل عضو حقوقی‌اداری، حقوقی‌دفتری و حقوقی‌مالی‌اند. اعضای حقوقی‌اداری و حقوقی‌دفتری، نماینده‌ی انجمن در مسائل اداری و عضو حقوقی‌مالی، نماینده‌ی انجمن در مسائل مالی محسوب می‌شوند.
ت.۱) مدارک نوشتاری انجمن تنها با تأیید یکی از اعضای حقوقی‌اداری یا حقوقی‌دفتری و مدارک مالی تنها با تأیید نوشتاری عضو حقوقی‌مالی اعتبار می‌یابند.
ت.۲) انتخاب اعضای حقوقی، سالیانه، در ابتدای ترم تابستان و با رأی‌گیری همگانی انجام می‌شود. افرادی که بیشترین رأی را بیاورند، به عنوان اعضای حقوقی انتخاب می‌شوند.
ت.۳) نامزدهای عضویت حقوقی برای برگزیده شدن به حداقل ۳۰ درصد رأی رأی‌دهندگان نیاز دارند.
ت.۴) در صورت برابر شدن تعداد آرای نامزدها و عدم تعیین سه نفر برتر (برای نمونه، یکسان بودن آرای نفر سوم و چهارم)، انتخابات به دور دوم خواهد رفت و فقط بین نامزدهای مورد نظر رأی‌گیری صورت خواهد گرفت. در این صورت، در دور دوم، درصد آرا اهمیتی نخواهد داشت و تنها ملاک برگزیده شدن، کسب آرای بیشتر است.
ت.۵) نفر چهارم برگزیده در انتخابات، می‌تواند به عنوان عضو علی‌البدل ثبت شده و در صورت کناره‌گیری یکی از افراد برگزیده و صلاحدید هیئت تصمیم‌گیری، به عنوان اولین گزینه جایگزین وی شود.
ت.۶) پس از انتخاب اعضای حقوقی، سه فرد برگزیده به ترتیب بیشترین آرای کسب‌شده پست خود را برمی‌گزینند. امکان تغییر پست‌ها هر زمان با توافق جمع اعضای حقوقی امکان‌پذیر است.
ت.۷) در صورتی که تعداد برگزیدگان عضویت حقوقی در انتخابات به حد نصاب دو نفر نرسد، برای تکمیل پست‌های باقیمانده، هیئت تصمیم‌گیری حداکثر تا دو هفته پس از برگزاری انتخابات تصمیم خواهد گرفت.
ت.۸) یک فرد می‌تواند دو دوره‌ی متوالی عضو حقوقی باشد. در صورتی که تعداد نامزدهای حقوقی کمتر از ۳ باشد، یک فرد می‌تواند برای بار سوم به‌طور متوالی به عنوان عضو حقوقی انتخاب شود.
ت.۹) زمان خدمت اعضای حقوقی یک سال است.
ت.۱۰) در صورت کناره‌گیری هر یک از اعضای حقوقی، به صلاحدید هیئت تصمیم‌گیری، عضو علی‌البدل جایگزین وی می‌شود. در غیر این صورت، باید حداکثر تا سه هفته پس از اعلام رسمی کناره‌گیری نشست همگانی برگزار و بین نامزدهای جدید انتخابات انجام شود. در این بازه‌ی زمانی، وظایف عضو یا اعضای حقوقی کناره‌گیر را دیگر اعضای حقوقی و در صورت نبود عضو علی‌البدل، اعضای هیئت تصمیم‌گیری تا تعیین اعضای جدید بر عهده خواهند داشت.
ت.۱۱) اعضای حقوقی باید پاسخگوی محتوای مجازی انجمن باشند.
ت.۱۲) حساب بانکی انجمن باید به نام و در اختیار عضو حقوقی‌مالی باشد. عضو حقوقی‌مالی مسئولیت نظارت بر اداره‌ی مالی انجمن را بر عهده دارد و باید همه‌ی ورودی و خروجی‌های مالی را بایگانی کرده و بازرسی مالی را تسهیل کند.

۲. حقوق و وظایف اعضا
الف) همه‌ی اعضا باید به تمامی مفاد اساس‌نامه پایبند باشند.
ب) همه‌ی اعضا دارای حق ارائه‌ی درخواست و حق اظهار نظرند.
پ) همه‌ی اعضای حقوقی و فعال و نیز اعضای ساده‌ای که دانشجو باشند، دارای حق رأی در انتخابات برای تعیین اعضای حقوقی‌اند.
ت) هیئت تصمیم‌گیری می‌تواند در صورت صلاحدید برای اعضا حق عضویت تصویب کند. در این صورت، اعضا برای بهره‌گیری از مزایای انجمن (مانند عدم پرداخت یا کاهش هزینه‌ی حضور در برنامه‌های انجمن) موظف به پرداخت به‌موقع حق عضویت‌اند.

۳. پایان عضویت
الف) مرگ
ب) اخراج از انجمن پس از استیضاح
ب.۱) در صورت مشاهده‌ی رفتار نامناسب یا عملکرد مغایر با اساس‌نامه‌ی انجمن از سوی یکی از اعضای انجمن، درخواست استیضاح وی توسط هیئت تصمیم‌گیری مطرح شده و مستندات آن در اختیار اعضای انجمن قرار می‌گیرد. روند استیضاح مطابق «بند ۴ ماده‌ی ۳ بخش ب.۳» طی خواهد شد.
ب.۲) هر عضو از انجمن این حق را دارد که درخواست استیضاح هر عضو از هیئت تصمیم‌گیری یا اعضای فعال را با جلب نظر موافق حداقل ۱۰ نفر از اعضای انجمن مطرح کند. این درخواست باید به صورت کتبی و با امضای موافقان به هیئت تصمیم‌گیری تسلیم شود.
ب.۳) فرد مدعی استیضاح این حق را دارد که یکی از اعضای هیئت تصمیم‌گیری را به عنوان نماینده‌ی خود به عنوان مسئول برگزاری «نشست گفت‌و‌شنود استیضاح» انتخاب کند. در صورت عدم انتخاب، هیئت تصمیم‌گیری یک نفر را به انتخاب خود مسئول پیگیری این مسئله خواهد کرد. فرد مسئول موظف است حداکثر تا دو هفته پس از دریافت درخواست استیضاح، «نشست گفت‌و‌شنود استیضاح» را برگزار کند. در این نشست، دو طرف مدارک و دلایل خود را ارائه می‌کنند و فرد استیضاح‌شونده، از خود دفاع می‌کند. در پایان نشست، در بین اعضای حاضر، رأی‌گیری انجام می‌شود. برای برکناری، به حداقل دو سوم آرای افراد حاضر نیاز است.
ب.۴) فرد اخراج‌شده تا یک سال حق عضویت دوباره در انجمن را ندارد.

پ) در صورتی که عضو فعال هزینه‌های پرداخت‌نشده به انجمن داشته باشد (بند ۴ ماده‌ی ۲ بخش ت)، اخطاریه‌ی کتبی برای او فرستاده می‌شود و در صورت عدم پرداخت، تصمیم‌گیری درباره‌ی ادامه‌ی عضویت فعال وی بر عهده‌ی هیئت تصمیم‌گیری خواهد بود. علاوه بر آن، انجمن تمامی حقوق مربوط به عدم دریافت هزینه‌ها در مقابل شخص خاطی را برای خود نگه می‌دارد.

ت) در صورت انصراف عضو ساده از تحصیل در دانشگاه، عضویت ساده‌ی وی ۶ ماه پس از کناره‌گیری از تحصیل پایان می‌یابد. وی پس از این زمان، به‌صورت خودکار به عضویت ویژه‌ی انجمن درمی‌آید.

ث) استعفا از انجمن با ارائه‌ی کتبی به ایمیل انجمن
ث.۱) هیئت تصمیم‌گیری می‌تواند استعفای عضو مستعفی را بررسی و دلایل این امر را جویا شود تا در صورت امکان در صدد رفع مشکلات برآید و از استعفای وی جلوگیری کند. با این حال، از آن‌جایی که حضور در انجمن در حالت کلی به صورت داوطلبانه و بدون عواید است، این روند تنها به شکل توصیه و نه الزام قانونی‌ست.

۴. با ترک انجمن و یا اخراج از انجمن، فرد خارج‌شده هیچ حقی نسبت به انجمن و دارایی آن نخواهد داشت. همچنین فرد خارج‌شده باید تمامی دارایی انجمن را که در دست اوست، به انجمن بازگرداند.

۵. قانون کلی نسبت اعضای انجمن: تعداد اعضای دانشجوی ثبت‌شده در انجمن باید همواره بیش از نیمی از تعداد کل اعضای ثبت‌شده‌ی انجمن باشد.
الف) بررسی حفظ این نسبت بر عهده‌ی هیئت تصمیم‌گیری انجمن است. چنانچه عضویت فرد غیر دانشجوی درخواست‌کننده، باعث برهم‌خوردن تعادل تعداد اعضای انجمن شود، هیئت تصمیم‌گیری باید تا زمان نشست همگانی بعدی، جهت جذب اعضای دانشجو و ایجاد تعادل دوباره‌ی نسبت تعداد اعضا اقدام کند. همچنین، این هیئت می‌تواند اعضای ثبت‌شده و رسمی انجمن را در تعداد مشخصی حفظ کند تا این تعادل بر هم نخورد.

بند ۵) بخش‌های انجمن

بخش‌های انجمن عبارت‌اند از:
۱. اعضای حقوقی
۲. هیئت تصمیم‌گیری
۳. هیئت‌های هماهنگی کارگروه‌ها
۴. کارگروه‌ها
۵. هیئت بازرسی مالی
۶. درگاه‌های مجازی انجمن (تارنمای اینترنتی، فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام و…)
الف) همه‌ی فعالیت‌های انجمن در شبکه‌های مجازی باید مطابق آیین‌نامه‌ی فضای مجازی باشد. این آیین‌نامه پیرو اساس‌نامه‌ی انجمن و مکمل آن است.

بند ۶) هیئت تصمیم‌گیری

۱. اعضای هیئت تصمیم‌گیری:
الف) اعضای حقوقی: به «بند ۴ ماده‌ی ۱ بخش ت» مراجعه شود.
ب) اعضای هیئت‌های هماهنگی: اعضای هیئت‌های هماهنگی، نمایندگان کارگروه‌ها محسوب می‌شوند. این اعضا نیاز به ثبت شدن در دفتر اسناد رسمی شهر ندارند. هر کارگروه باید به ازای هر پنج نفر عضو فعال، دو عضو هیئت هماهنگی داشته باشد.
ب.۱) در صورت وجود کمتر از پنج نفر عضو فعال در کارگروه، باید حداقل یک عضو هیئت هماهنگی تعیین شود.
ب.۲) در صورت کاهش یا افزایش تعداد اعضای فعال کارگروه از مرز قابل تقسیم بر پنج (به جز حالتی که اعضا کمتر از پنج نفر باشند)، یک عضو هیئت هماهنگی حذف یا اضافه خواهد شد. تعیین عضو حذف/اضافه‌شده بر عهده‌ی اعضای فعال کارگروه خواهد بود. اعضای فعال می‌توانند از دو روش گفته‌شده در «بند ۶ ماده‌ی ۱ بخش ب.۳» این کار را در اولین نشست هیئت تصمیم‌گیری انجام دهند.
ب.۳) اعضای هیئت هماهنگی در ابتدای هر ترم در نشست همگانی معرفی می‌شوند. انتخاب عضو هیئت هماهنگی کارگروه، به دو صورت قابل اجراست:

  • برگزاری انتخابات در نشست هیئت تصمیم‌گیری: در صورت برگزاری انتخابات، انتخاب شدن به عنوان هماهنگ کارگروه نیازمند رأی مثبت اکثریت اعضای فعال کارگروه است که در انتخابات عضو هیئت شرکت می‌کنند. نتیجه‌ی رأی‌گیری باید در نشست‌نامه نوشته شده و حداکثر تا یک هفته پس از نشست برای اعضا فرستاده شود. اعضا تا یک هفته پس از دریافت نشست‌نامه، حق تکمیل، تصحیح یا اعتراض کتبی به محتویات آن را خواهند داشت. پس از این مهلت، اعتراضی مورد پذیرش نخواهد بود. رأی‌گیری باید به‌صورت بینام و ترجیحاً به‌صورت آنلاین برگزار شود.

  • توافق جمعی همه‌ی اعضای فعال کارگروه مربوطه: اعضای فعال کارگروه می‌توانند پیش از برگزاری نشست همگانی به توافق جمعی برسند و عضو یا اعضای هیئت هماهنگی کارگروه را به‌صورت نوشتاری به هیئت تصمیم‌گیری معرفی کنند. در این صورت، باید نوشتاری از توافق اشاره‌شده نوشته شده و همه‌ی اعضای کارگروه آن را امضا کنند. در صورت مخالفت یا عدم تأیید حتی یک نفر از اعضای کارگروه، انتخاب عضو هیئت هماهنگی از راه انتخابات در نشست همگانی انجام خواهد شد.
    ب.۴) زمان خدمت اعضای هیئت هماهنگی شش ماه (یک ترم تحصیلی) است.


۲. حقوق و وظایف اعضای هیئت تصمیم‌گیری
الف) اعضای هیئت تصمیم‌گیری باید وظایف مربوط به «بند ۶ ماده‌ی ۲ بخش ت» را بین اعضای انجمن تقسیم اعلام کرده و آن را در صورت صلاحدید، حداکثر دو هفته پس از نشست همگانی از راه درگاه‌های مجازی انجمن همگانی کنند. تقسیم وظایف هر زمان قابل تغییر است.
ب) حضور نیمی از اعضای هیئت تصمیم‌گیری برای رسمیت بخشیدن به یک نشست کفایت می‌کند. در صورتی که در یک نشست تعداد اعضای حاضر به حد نصاب نرسد، موارد مورد بررسی برای بار دوم، با هر تعداد اعضای حاضر قابل تصویب‌اند.
پ) برای نشست‌های هیئت تصمیم‌گیری و نشست‌های همگانی باید نشست‌نامه نوشته شود. این نشست‌نامه باید حداکثر بعد از یک هفته نوشته شده و در دسترس همه‌ی اعضا قرار گیرد.
پ.۱) نشست‌نامه‌ی نشست همگانی باید در درگاه‌های مجازی انجمن به صورت همگانی منتشر شود.
پ.۲) نشست‌نامه‌ی نشست‌های معمول هیئت تصمیم‌گیری باید در اختیار اعضا قرار گیرد. در صورت صلاحدید اکثریت اعضا، می‌تواند در درگاه‌های مجازی انجمن هم منتشر شود.
ت) اعضای هیئت تصمیم‌گیری، هسته‌ی مرکزی ناظر بر انجمن‌اند. گستره‌ی وظایف آن‌ها شامل همه‌ی وظایفی است که طبق اساس‌نامه به نهاد دیگری به جز هیئت تصمیم‌گیری محول نشده باشد. به طور اساسی، گستره‌ی وظایف آن‌ها شامل موارد زیر است:

  • نظارت بر اداره‌ی انجمن

  • فراخوانی برای شرکت در نشست‌های همگانی و ویژه

  • بررسی پذیرش عضو ویژه و نظارت بر حفظ نسبت اعضا بر طبق «بند ۴ ماده‌ی ۵»

  • بررسی امکان برگزاری برنامه‌هایی که در کارگروه‌ها محل شک یا اختلاف‌اند

  • برگزاری نشست‌های هفتگی یا ماهانه برای گفت‌وگو و بررسی مسائل مختلف انجمن. حضور در این نشست‌ها باید برای همه‌ی اعضا آزاد باشد. اعضای انجمن در این نشست‌ها دارای حق اظهار نظرند، اما حق رأی خیر.

  • نوشتن نشست‌نامه در نشست‌های هفتگی، ماهانه، همگانی یا ویژه

  • دریافت درخواست از اعضا و بررسی آن در نشست‌ها

  • نظارت بر به‌روزرسانی درگاه‌های مجازی انجمن

  • مدیریت نامه‌نگاری‌های انجمن

  • نظارت بر تحویل یا بایگانی مدارک، وسایل یا هر دارایی منقول و غیرمنقول دیگر انجمن در پایان هر دوره

  • اعلام همگانی اعضای حقوقی انجمن پس از انتخابات

  • بررسی مسائل مورد اختلاف درون یا بین کارگروه‌ها

  • تعیین مقدار تنخواه ویژه‌ی هر کارگروه در ابتدای هر دوره

  • تصمیم‌گیری برای برگزاری برنامه‌های پرهزینه طبق «بند ۶ ماده‌ی ۲ بخش ج»

  • تصمیم‌گیری درباره‌ی برنامه‌هایی که از نظر هیئت تصمیم‌گیری پرمخاطب یا حساس تلقی شوند
    ث) اعضای هیئت تصمیم‌گیری باید حداقل در یکی از ۳ نشست متوالی این هیئت حضور داشته باشند. در غیر این صورت، عضو مورد نظر به‌صورت خودکار وارد روند استیضاح می‌شود و روند استیضاح وی با توجه به «بند ۴ ماده‌ی ۳ بخش ب.۳» طی خواهد شد.

ج) مدیریت مالی انجمن: در صورتی که وجه کل اجرای یک برنامه بیشتر از چهل درصد از کل تنخواه ویژه‌ی کارگروه باشد، پرداخت وجه باید با تأیید هیئت تصمیم‌گیری انجام شود.
ج.۱) تنخواه ویژه‌ی کارگروه، میزان سرمایه‌ی اولیه‌ای است که در ابتدای هر دوره از سوی هیئت تصمیم‌گیری به آن کارگروه اختصاص داده می‌شود.
ج.۲) وجه کل برآوردشده برای هر برنامه، باید دربرگیرنده‌ی همه‌ی هزینه‌های برنامه باشد.
ج.۳) چنانچه برنامه درآمدزا باشد و هزینه‌ی برنامه از محل درآمد آن بازگردانده شود، نیازی به رأی هیئت تصمیم‌گیری در این باره نیست. در چنین مواردی، عضو حقوقی‌مالی، مبلغ مورد نیاز برای برنامه را از حساب کلی انجمن به برگزارکنندگان قرض می‌دهد. این مبلغ باید نهایتاً تا یک هفته پس از برگزاری برنامه به حساب انجمن بازگردانده شود. چنانچه هزینه‌ی برنامه طبق پیش‌بینی انجام‌نشده بازگردانده نشود، کارگروه موظف به جذب پشتیبان مالی جهت جبران کسری هزینه‌ها، حداکثر تا سه ماه پس از برگزاری برنامه است.

چ) همه‌ی برنامه‌های انجمن پیش از برگزاری باید به هیئت تصمیم‌گیری اطلاع داده شوند.
چ.۱) اگر درباره‌ی برگزاری یک برنامه در هیئت تصمیم‌گیری اختلاف وجود داشته باشد، باید برگزاری آن در هیئت تصمیم‌گیری به رأی گذاشته شود.
چ.۲) در صورت عدم موافقت هیئت تصمیم‌گیری با برگزاری یک برنامه، اعضای کارگروه حق اعتراض به این تصمیم و درخواست دوباره برای بررسی آن را خواهند داشت. در این صورت، یک نشست برگزار و کارگروه مربوطه دلایل خود را ارائه می‌کند.
در این نشست، از بین کل اعضای هیئت تصمیم‌گیری و نیز اعضای فعال انجمن رأی‌گیری به عمل می‌آید. حضور نیمی از اعضای هیئت تصمیم‌گیری به همراه نیمی از کل اعضای فعال، باعث رسمیت بخشیدن به جلسه خواهد شد. موافقت نصف به‌اضافه‌ی یک نفر از اعضای حاضر به معنای تأیید برگزاری برنامه است. در صورت برابر بودن آرا، برنامه برگزار نخواهد شد.

 

بند ۷) هیئت بازرسی مالی

۱. جهت بازرسی مالی، در میانه‌ی هر دوره، هیئت تصمیم‌گیری طی یک اعلان همگانی از متقاضیان بازرسی مالی دعوت می‌کند تا برای این امر اعلام آمادگی کنند. این افراد، هیئت بازرسی مالی را برای آن دوره تشکیل می‌دهند و یک‌بار در میانه‌ی دوره (در نشست هیئت تصمیم‌گیری) و یک‌بار در پایان دوره (در نشست همگانی) گزارش بازرسی مالی را به اعضای انجمن ارائه می‌دهند.

۲. اعضای هیئت بازرسی مالی می‌توانند هم از اعضای انجمن و هم از دیگر افراد حقیقی باشند.
الف) عضو هیئت بازرسی مالی نمی‌تواند هم‌زمان عضو حقوقی انجمن باشد.
ب) انتخاب متوالی یک نفر به عنوان عضو هیئت بازرسی مالی بلامانع است.

۳. گزارش هیئت بازرسی مالی باید شامل نکات زیر باشد:
الف) تأیید استفاده‌ی صحیح از دارایی و منابع انجمن و مدیریت صحیح صورت‌حساب‌های مالی
ب) بررسی منابع مالی انجمن به این لحاظ که تخلفی صورت نگرفته باشد
پ) گزارش همه‌ی ورودی‌ها و خروجی‌های مالی درون انجمن در یک دوره

۴. گزارش مالی باید در هر نشست همگانی و یکی از نشست‌های میان‌دوره ارائه شود.

۵. هیئت بازرسی مالی دارای ایمیلی به نشانی زیر خواهد بود تا به‌وسیله‌ی آن بتواند به اعضای انجمن پیرامون وضعیت مالی انجمن اطلاع‌رسانی کند:
kassenpruefer@isa-aachen.de

 

بند ۸) نشست همگانی

۱. در ابتدای هر ترم تحصیلی نشست همگانی برگزار می‌گردد.

۲. زمان نشست همگانی باید از دو هفته قبل از برگزاری اطلاع‌رسانی شود.

۳. درخواست‌های مربوط به نشست همگانی باید به‌صورت نوشتاری و یک هفته پیش از برگزاری نشست به دست هیئت تصمیم‌گیری رسیده باشد.

۴. دستور نشست باید حداقل یک هفته پیش از آن به همه‌ی اعضا اطلاع‌رسانی شود.

۵. نشست همگانی زمانی رسمیت پیدا می‌کند که نصف به‌علاوه‌ی یک نفر از اعضای هیئت تصمیم‌گیری در آن حضور داشته باشند؛ در غیر این صورت، باید زمان دیگری، حداقل یک هفته و حداکثر سه هفته پس از آن، برای نشست جایگزین تعیین و اطلاع‌رسانی شود. نشست جایگزین در هر صورت و بدون در نظر گرفتن تعداد شرکت‌کنندگان دارای رسمیت است.

۶. مواردی که به‌طور معمول در دستور نشست برای نشست همگانی قرار دارند، عبارت‌اند از:
الف) گزارش هیئت تصمیم‌گیری و هیئت بازرسی مالی (بند ۷ مواد ۳ و ۴)
ب) معرفی نامزدهای عضویت حقوقی و آغاز انتخابات برای برگزیدن آن‌ها
پ) معرفی اعضای هیئت تصمیم‌گیری
ت) اعلام پایان خدمت اعضای برکنارشده و اعطای این سمت‌ها به اعضای جدید انتخاب‌شده
ث) معرفی و شناخت اعضای فعال، ساده یا اعضای ویژه‌ی نو؛ که در طول آن دوره اضافه شده‌اند
ج) سایر موارد و درخواست‌ها

۷. نشست می‌تواند به‌صورت حضوری، مجازی و یا هیبرید (هم‌زمان حضوری و مجازی) برگزار شود. رأی‌گیری‌ها باید در نشست‌نامه نوشته شده و حداکثر تا یک هفته پس از نشست برای اعضا فرستاده شود. اعضا تا یک هفته پس از دریافت نشست‌نامه، حق تکمیل، تصحیح یا اعتراض کتبی به محتویات آن را خواهند داشت. پس از این مهلت، اعتراضی مورد پذیرش نخواهد بود.

۸. در صورت برگزار شدن رأی‌گیری‌ها به‌صورت مجازی، دادن وکالت به دیگر اعضا معنا پیدا نمی‌کند و پذیرفته نیست.

۹. به‌جز موارد یاد شده در «بند ۸ ماده‌ی ۱۲»، «بند ۹ ماده‌ی ۱» و «بند ۴ ماده‌ی ۳ بخش ب»، در سایر رأی‌گیری‌های انجمن، ملاک اکثریت نسبی آراست؛ یعنی رأی پنجاه درصد به‌علاوه‌ی یک نفر از اعضای حاضر. در صورت برابر بودن تعداد آرای موافق و مخالف، موضوع مورد رأی‌گیری رد می‌شود.

۱۰. درخواست‌های مطرح‌شده برای نشست همگانی زمانی در دستور کار قرار می‌گیرند که توسط حداقل پنج نفر از اعضای انجمن و یا یکی از اعضای هیئت تصمیم‌گیری ارائه شده باشند.

۱۱. هر عضو حق دارد تنها یک درخواست ارائه کند.

۱۲. افرادی که به‌تازگی به عنوان عضو حقوقی انتخاب شده‌اند، در همان نشست همگانی که انتخاب شده‌اند، حق رأی برای تصمیمات هیئت تصمیم‌گیری را ندارند.

۱۳. تغییر اساس‌نامه تنها می‌تواند در نشست همگانی و با دو سوم آرای مثبت اعضای فعال انجمن انجام شود. تغییرات انجام‌شده در اساس‌نامه باید پس از پایان نشست همگانی اجرایی شوند.

۱۴. در صورت نیاز، با درخواست دو تن از اعضای حقوقی یا حداقل یک‌سوم از اعضای هیئت تصمیم‌گیری یا حداقل ده نفر از اعضای انجمن و یا به درخواست هیئت بازرسی مالی، یک نشست همگانی ویژه تشکیل می‌شود. در این حالت، تنها کافی است که حداقل دو هفته پیش از برگزاری این نشست، به اعضای انجمن اطلاع‌رسانی شود.

۱۵. برگزاری همه‌ی برنامه‌های رسمی و همگانی انجمن با حضور فرد سخنران خارج از اعضای انجمن، باید با موافقت اکثریت اعضای هیئت تصمیم‌گیری تصویب شود.

 

بند ۹) انحلال انجمن

۱. انحلال انجمن می‌تواند در نشست همگانی و با سه‌چهارم رأی موافق کل اعضای انجمن تأیید شود. این نسبت باید با توجه به تعداد کل اعضای انجمن در نظر گرفته شود، نه صرفاً اعضای حاضر در نشست مربوطه.

۲. در صورت انحلال انجمن و یا از دست دادن ویژگی اهداف دارای تخفیف مالیاتی، دارایی انجمن به «بنیاد کودک» واگذار می‌گردد که از آن تنها در راستای اهداف عام‌المنفعه و یا خیرخواهانه استفاده می‌شود.



Back to top
English